Olen Janita Riekki, 

kolmekymppinen aktiivinen koiraharrastaja.

  Asun eläinteni kanssa omakotitalossa maalla Nurmijärven Röykässä. Sijaintina asuinpaikka on loistava sopivien etäisyyksien vuoksi ja ison tontin ansiosta eläimilläni on paljon tilaa. Tontin kuningas on hiirenpyytäjämme, maatiaiskissa Simo.

Koiraharrastukseni alkoi 2011 silloisen ensimmäisen koiranpentuni, pitkäkarvaisen hollanninpaimenkoira Sonyn kanssa. Ennen tätä olin mm. innokas hevosharrastelija. Belgianpaimenkoira malinois tuli kuvioihin projektikoirien myötä. 


Harrastan koirieni kanssa IGP-palveluskoiralajia (International Gebrauchshund Prüfung = kansainvälinen käyttökoirakoe). Sen kolme osa-aluetta jäljestäminen, tottelevaisuus sekä suojelu vaativat paljon resursseja. Harjoittelen tavoitteellisesti molempien kasvattamieni rotujen edustajien kanssa, joten muiden lajien harrastaminen minulla jää vähemmälle - arvostan silti jokaista kasvattini koetulosta lajista riippumatta.


Koirat, jotka ovat olleet minulla pennusta saakka:

BH toko ALO1 MH LTE  Azuricoyotes Niva Valhalla

BH IGP3  Mecberger Yaroslav

BH IGP2  Nebula du Mont Brabant 


Kaikki omistamani ja jalostustyöhöni liittyvät koirat löydät koirat-osiosta. 

KASVATUSTYÖ

Vain kouluttamalla koiriani ja seuraamalla kasvattieni kehityskaarta mahdollisimman kattavasti voin hyvällä omallatunnolla käyttää jalostukseen yksilöitä, joiden ominaisuudet ymmärrän pintaa syvemmältä. Tittelit ovat todiste ensisijaisesti ohjaajan tekemästä työstä ja antavat suuntaa koiran ominaisuuksista; itsessään ne eivät määrittele koiran jalostusarvoa.


Jokainen pentueeni on satsaus tulevaisuuteen - näin ollen jokainen Spacetime-pennun omistaja on tärkeässä roolissa kasvatustyöni jatkumon kannalta.


Arvostan tasapainoista, ryhdikästä ulkomuotoa ja kestävää rakennetta. Pyrin huomioimaan jalostuksessa koiran anatomiset piirteet samanarvoisesti, kuten luustoterveydenkin - rakenne määrää koiran kyvyn hyödyntää henkisiä ominaisuuksiaan käytännössä. 

Jalostusvalinta on kasvatustyön tärkeimpiä työkaluja, jota ei voi käyttää ilman geneettisen monimuotoisuuden turvaamista. Monimuotoisuuden heiketessä, heikkenee myös koirien elinvoima ja terveys - syy, miksi en pelkää käyttää jalostukseen rotuunottotaustaisia tai harvinaisemman sukuisia koiria.


Verkostoituminen ja avoin yhteistyö myös kansainvälisten kontaktien kanssa mahdollistavat laajamittaiset, pitkän tähtäimen tavoitteet. 

Tavoitteeni on kasvattaa fyysisesti ja psyykkisesti vakaa koira perheenjäseneksi aktiiviselle ihmiselle.

Kennelnimi Spacetime myönnettiin minulle kesäkuussa 2019. 

HOLLANNINPAIMENKOIRA


Hollanninpaimenkoira on vartioiva paimen, historiassaan ns. jokapaikanhöylänä tunnettu rotu. Tärkeitä ominaisuuksia ovat halu työskennellä yhdessä ohjaajan kanssa sekä samaan aikaan itsenäinen, sinnikäs työskentely sille annetussa tehtävässä. Sillä on luontainen taipumus vartioida laumaansa ja aluettaan tulisestikin, mikä tulee ottaa huomioon esimerkiksi kaupunkiolosuhteissa ja tapakasvatuksessa.

 

Hollanninpaimenkoiralle ominaista on sen liioittelematon, jäntevä ulkomuoto sekä brindle väritys, ja rotu on nykypäivänäkin verrattavissa sata vuotta vanhoihin kuviin. Pyrin suuntaamaan jalostusvalinnoillani kohti tätä kokonaisuutta. Yksi suurimmista päämääristäni on parantaa pitkäkarvaisen muunnoksen geneettistä monimuotoisuutta. Samalla toivon parantavani pitkäkarvojen luonneominaisuuksia, jotta ne olisivat täysin verrattavissa muiden hollanninpaimenkoiran rotumuunnosten, lyhyt- ja karkeakarvaisen, monipuolisuuteen käyttökoirana. Ajattelen rotua kokonaisuutena, en vain yhtenä muunnoksena.

BELGIANPAIMENKOIRA MALINOIS

Malinois'n kasvatuksessa panostan ensisijaisesti käyttöominaisuuksiin. Pennut myydään vain harrastaviin koteihin tai työkäyttöön ja uudella omistajalla tulisi olla jo ennestään koirakokemusta. Malinois'lla kuuluu hyvien henkisten ominaisuuksien lisäksi olla terve ja käyttöä kestävä rakenne

Pidän tärkeimpinä ominaisuuksina tasapainoista, järkkymätöntä temperamenttia ja kaksiviettisyyttä unohtamatta sitä tosiasiaa, että erittäin korkea saalisvietti on rodulle ominaista. Psyykkisellä tasolla malinois'lla kuuluu olla luonnostaan erittäin korkea resilienssi enkä tingi tippaakaan sen ryhdikkäästä, vakuuttavasta olemuksesta. Malinois'lla tulee olla kyky rauhoittua kotioloissa ja toimia luotettavasti arkielämässä; tämän sanottuani, en kuitenkaan suosittele rotua pelkästään kotikoiraksi sen korkean energiatason, toimintakyvyn ja omistajaltaan resursseja vaativan peruskoulutuksen vuoksi.

Malinois kuuluu maailman tunnetuimpiin käyttökoirarotuihin. Kasvatustyölläni haluan kunnioittaa juuri niitä ominaisuuksia, joiden ansiosta malinois'lla on niin vankka asema työ- ja harrastekoirana.

FCI.png
SKL.png
HolskuRY.png
sbpky.png
spkl.png
sukoka.png

Pentu meiltä

Uuteen kotiin pennut muuttavat alkaen seitsemän viikon ikäisinä sirutettuina ja eläinlääkärin tarkastamina, rekisteröityinä, kolmeen kertaan madotettuina ja monipuolisesti sosialistettuina. Mukaan uusi omistaja saa pentupakkauksen, joka sisältää jokaista pentuetta varten päivitetyn pentukansion ohjeineen sekä pennun alkutaipaleelle tarpeellisia tuotteita. Pennut tottuvat syömään sekä laadukasta kuivaruokaa, että raakaruokaa ja lisukkeita.

Vierailut ja pentuvaraukset sovitaan henkilökohtaisesti. 

Kasvattajana olen yhteistyöhaluinen ja osallistun uuden pennunomistajan elämään hänen toiveidensa mukaisesti tarvittaessa auttaen ja neuvoen parhaan osaamiseni mukaan. 

HOT LINK:
HH Dashboard
© Azuricoyotes kennel, Finland

HOT LINK:
© Käyttöbelgi, Finland

kayttobelgi.png

Jokaiselle pentueelle järjestetään pentuetapaamisia. Spacetime-leireillä tulevat tutuksi myös muut pentueet. Kasvatinomistajat ovat aina tervetulleita vierailemaan luonani ja minuun voi aina tarvittaessa olla yhteydessä. Omistajan loman ajaksi meiltä löytyy myös hoitolapaikkoja.