top of page

 Nebula du Mont Brabant "Hilma"

Jango de l'Oreé des Crayerès x Happy du Mont Brabant

Hollanninpaimenkoira, pitkäkarvainen, narttu *23.09.2017

kasv. Fabienne Gueneau, kennel du Mont Brabant, Ranska | om. Janita Riekki

Alunperin etsin Hilmalle sijoituskotia kiireettömällä aikataululla. Sen ei pitänyt jäädä kotiin, silloisen kahden koiran lauman jatkoksi... 


Hilma osoitti kuitenkin olevansa meidän laumaan erinomaisesti soveltuva temperamenttinen energiapakkaus. Ihmisiä kohtaan se on sosiaalinen ja se tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa käyttäen kehonkieltään äärimmäisen taitavasti. Tasapainoisuus on tehnyt siitä hyvin helpon arjessa ja harrastuksissa. Hilma on kuitenkin myös harrastusominaisuuksiltaan erinomainen rotunsa edustaja.


Hilma on n. 56,5cm korkea ja painaa n. 25kg. Terveyspuoli on niin paperilla, kuin muutenkin kunnossa; luustoltaan se on priimaa, perusterveys on erinomainen; koskaan sillä ei ole ollut kutinoita, yleistulehduksia tai ruuansulatuskanavan ongelmia. Hilma on myös kaikkien MyDogDNA-testipaneelin sairauksien osalta terve, GD 41% 

HD A/A - ED 0/0 - LTV0 - VA0 - SP0 - OCD terve/terve - silmät terveet (2022) - kilpirauhanen terve (2022)

Hilma suoritti BH-kokeen hyväksytysti 09/2019. IGP1- & IGP2 -koulutustunnukset ansaitsimme loppukaudesta 2021. Kauteen 2022 ei mahtunut paljoa treeniä, mutta saimme silti IGP3-tuloksen pakettiin! Hilma on ensimmäinen pitkäkarva Suomessa, jolla on tulos suojelulajeista. Hilma jää IGP:stä eläkkeelle, ja äidin tassunjäljissä jatkamme lajin harrastamista Sansan kanssa.

Hilma on B-pentueeni emä. Hilmalle syntyi seuraavaan juoksuun vahinkopentue Keesin kanssa (X-pentue). 

Hilmalle mahdollisesti suunnitteilla pentue tulevaisuudessa. Vuodelle 2023 pentuesuunnitelma Hilman tyttärelle, Aamulle B-pentueesta (S. Burrfish). Jos olet kiinnostunut pennusta, ota yhteyttä!

bottom of page