top of page

Olen Janita Riekki, 

28- vuotias aktiivinen koiraharrastaja.

Asun eläinteni kanssa omakotitalossa maalla Nurmijärven Röykässä. Sijaintina asuinpaikka on loistava sopivien etäisyyksien vuoksi ja ison tontin ansiosta eläimilläni on paljon tilaa. Tontin kuningas on hiirenpyytäjämme, maatiaiskissa Simo.

Ennen ensimmäistä pentuesuunnitelmaani minulle oli kertynyt yli seitsemän vuoden kokemus hollanninpaimenkoirasta ja yli kuuden vuoden kokemus malinois'ta. Omana vahvuutenani koen aktiivisen koiraharrastustaustan sekä luonne- ja käyttöominaisuuksiin perehtyneisyyden niin teoriassa kuin käytännössä.

Kasvattajana olen vilpittömän kiinnostunut niin kasvattieni, kuin kasvatinomistajienkin kehityksestä. Tätä kasvua tuen mielelläni sekä henkilökohtaisesti että järjestäen pentuetapaamisia ja koulutusleirejä. Ensimmäinen Spacetime-leiri järjestettiin kesällä 2020 yhteistyössä kennel Lumen kanssa (T. Järvenpää @DogsportTittaJ).


Terveitä, hyväluonteisia ja rodunomaisia koiria - näihin tavoitteisiin jokaisen kasvattajan kuuluu pyrkiä sekä globaalin, että kansallisen koiranjalostusorganisaation määräysten mukaan.


Itselleni edellämainitut tavoitteet ovat luonnollisesti koirankasvatuksen perusta. Ulkomuoto on minulle erittäin tärkeä osa jalostuskoiran ominaisuuksia - se määrää koiran kyvyn toimia luontaisten psyykkisten ominaisuuksiensa puitteissa kehossaan.

 

Näyttelytulokset eivät vaikuta jalostusvalintoihini. Tämä ei tarkoita, ettenkö käyttäisi koiriani itse näyttelyissä tai kannustaisi muita niin tekemään - näyttelytuomarit paitsi kokemuksellaan tietävät paljon, myös muodostavat realistisen arvion koiran ulkoisesta rakenteesta. Tämä arvio ei välttämättä kerro meille koiran fyysisestä toimintakyvystä, mikä selviää meille ainoastaan koiran kanssa arjessa, harrastuksissa ja työssä.

Hyvällä koiralla on sekä hyvä henkinen että fyysinen kapasiteetti. Normaalielämän ei tule aiheuttaa koiralle sellaista kuormitusta, jonka vuoksi se kärsii ja tarvitsee erityistä huomiota esimerkiksi terapeuttisten koulutusmenetelmien myötä. Tämä ei missään nimessä poissulje luonneominaisuuksia jotka tekevät koirasta hyvän harrastus- ja työkoiran; yleensä päinvastoin.

Kennelnimi Spacetime myönnettiin minulle kesäkuussa 2019.

HOLLANNINPAIMENKOIRA


Hollanninpaimenkoira on vartioiva paimen, historiassaan ns. jokapaikanhöylänä tunnettu rotu. Tärkeitä ominaisuuksia ovat halu työskennellä yhdessä ohjaajan kanssa sekä samaan aikaan itsenäinen, sinnikäs työskentely sille annetussa tehtävässä. Sillä on luontainen taipumus vartioida laumaansa ja aluettaan tulisestikin, mikä tulee ottaa huomioon esimerkiksi kaupunkiolosuhteissa ja tapakasvatuksessa. Hollanninpaimenkoiralle ominaista on sen liioittelematon, jäntevä ulkomuoto sekä brindle väritys, ja rotu on nykypäivänäkin verrattavissa sata vuotta vanhoihin kuviin. Pyrin suuntaamaan jalostusvalinnoillani kohti tätä kokonaisuutta.

 

Yksi suurimmista päämääristäni on parantaa pitkäkarvaisen muunnoksen geneettistä monimuotoisuutta. Samalla toivon parantavani pitkäkarvojen luonneominaisuuksia, jotta ne olisivat täysin verrattavissa muiden hollanninpaimenkoiran rotumuunnosten, lyhyt- ja karkeakarvaisen, monipuolisuuteen käyttökoirana. Ajattelen rotua kokonaisuutena, en yhtenä muunnoksena.

BELGIANPAIMENKOIRA MALINOIS

Malinois'n kasvatuksessa panostan ensisijaisesti käyttöominaisuuksiin. Pennut myydään vain harrastaviin koteihin tai työkäyttöön ja uudella omistajalla tulisi olla jo ennestään koirakokemusta. Malinois'lla kuuluu hyvien henkisten ominaisuuksien lisäksi olla terve ja käyttöä kestävä rakenne

Pidän tärkeimpinä ominaisuuksina tasapainoista, järkkymätöntä temperamenttia ja kaksiviettisyyttä. Malinois'lla kuuluu olla korostuneen voimakas saalisvietti.  Psyykkisellä tasolla malinois'lla kuuluu olla luonnostaan erittäin korkea resilienssi enkä tingi tippaakaan sen ryhdikkäästä, vakuuttavasta olemuksesta. Malinois'lla tulee olla kyky rauhoittua kotioloissa ja toimia luotettavasti arkielämässä; tämän sanottuani, en kuitenkaan suosittele rotua pelkästään kotikoiraksi.

Malinois kuuluu maailman tunnetuimpiin käyttökoirarotuihin. Kasvatustyölläni haluan kunnioittaa juuri niitä ominaisuuksia, joiden ansiosta malinois'lla on niin vankka asema työ- ja harrastekoirana.

FCI.png
SKL.png
HolskuRY.png
SBPKY.png
SPKL.png
SuKoKa_logo2.png

Pentu meiltä

Uuteen kotiin pennut muuttavat alkaen seitsemän viikon ikäisinä sirutettuina ja eläinlääkärin tarkastamina, rekisteröityinä, kolmeen kertaan madotettuina ja monipuolisesti sosialistettuina. Mukaan uusi omistaja saa pentupakkauksen, joka sisältää jokaista pentuetta varten päivitetyn pentukansion ohjeineen. Pennut tottuvat syömään sekä laadukasta kuivaruokaa, että raakaruokaa ja lisukkeita.

Vierailut sovitaan henkilökohtaisesti. 

Kasvattajana olen yhteistyöhaluinen ja osallistun uuden pennunomistajan elämään hänen toiveidensa mukaisesti tarvittaessa auttaen ja neuvoen parhaan osaamiseni mukaan. 

Jokaiselle pentueelle järjestetään omia pentuetapaamisia. Vuosittain järjestettävällä Spacetime-leirillä tulevat tutuksi myös muut pentueet. Kasvatinomistajat ovat aina tervetulleita vierailemaan luonani ja minuun voi aina tarvittaessa olla yhteydessä. Omistajan loman ajaksi meiltä löytyy myös hoitolapaikkoja.

HOT LINK:

HH Dashboard

© Azuricoyotes kennel, Finland

bottom of page